ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης:400 εκατ. στην εκκλησία για μισθώματα 30 ετών

Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης:400 εκατ. στην εκκλησία για μισθώματα 30 ετών

Αναδείχτηκε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, πλειοδότης για τη μακροχρόνια μίσθωση 99 ετών σε μία έκταση 18 στρεμμάτων του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης.

Το ακίνητο που βρίσκεται σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακριβώς δίπλα από τον “Αστέρα”, ανήκει στο ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανέγερση ήπιων περιβαλλοντικά πολυτελών κατοικιών και μικρής τουριστικής μονάδας. Το εμβληματικό ακίνητο του Ορφανοτροφείου στη Βουλιαγμένη προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η διαδικασία, σύμφωνα με τους διοργανωτές της, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, ήταν απόλυτα διαφανής, ενώ οι διαγωνιζόμενοι είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν βελτιωτικές προσφορές επί του βασικού μισθώματος και της ετήσιας αναπροσαρμογής του προσφερόμενου μισθώματος σε πραγματικό χρόνο.

Στην Εκκλησία εκτιμούν πως η καινοτόμος αυτή διαδικασία μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για την αξιοποίηση και άλλων ακινήτων της. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούσαν, παρουσία των άλλων διεκδικητών, να βελτιώσουν τις οικονομικές προσφορές τους, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί η πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά για την Εκκλησία. Ενδεικτικά και μόνο σημειώνεται ότι τα προσδοκώμενα μισθώματα, σε ορίζοντα 30 ετών, υπολογίζονται σε 400 περίπου εκατομμύρια ευρώ για ένα και μόνο ακίνητο.

Τα έσοδα αυτά θα χρηματοδοτήσουν για τις επόμενες 3 δεκαετίες τις φιλανθρωπικές και κοινωνικές δράσεις του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τα παιδιά του Ορφανοτροφείου θα μετεγκατασταθούν σε άλλο και καταλληλότερο, αναβαθμισμένο και εντός του αστικού ιστού ακίνητο, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί περισσότερα ορφανά παιδιά και με τις πλέον κατάλληλες και σύγχρονες προδιαγραφές φροντίδας παιδιών.

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι τα προσδοκώμενα μισθώματα, σε ορίζοντα 30 ετών, υπολογίζονται σε 400 περίπου εκατομμύρια ευρώ για ένα και μόνο ακίνητο.

Όπως αναφέρουν εκκλησιαστικοί κύκλοι, τα έσοδα αυτά θα χρηματοδοτήσουν για τις επόμενες 3 δεκαετίες τις φιλανθρωπικές και κοινωνικές δράσεις του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τονίζουν δε ότι τα παιδιά του Ορφανοτροφείου θα μετεγκατασταθούν σε άλλο και καταλληλότερο, αναβαθμισμένο και εντός του αστικού ιστού ακίνητο, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί περισσότερα ορφανά παιδιά και με τις πλέον κατάλληλες και σύγχρονες προδιαγραφές φροντίδας παιδιών.

Τι παραχωρείται

Τα ακίνητα που παραχωρούνται στον επενδυτή προς αξιοποίηση είναι συνολικής έκτασης άνω των 17,3 χιλ. τ.μ. εντός της περίφημης έκτασης των περίπου 85 στρεμμάτων γνωστής και ως «Ορφανοτροφείο» της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη.

Ειδικότερα, πρόκειται α) για ακίνητο επιφανείας 11.836 τ.μ. όπου στεγάζονται οι κύριοι χώροι του Ορφανοτροφείου, στο οποίο το Ορφανοτροφείο και έχει δικαίωμα πλήρους κυριότητας σε ποσοστό 100%, τυγχάνει ελεύθερο βαρών, μισθώσεων και διεκδικήσεων, β) για ακίνητο επιφανείας 1.627 τ.μ. όπου βρίσκεται και το κτίριο του εκμισθούμενου εστιατορίου «ΙΘΑΚΗ», στο οποίο το Ορφανοτροφείο έχει δικαίωμα πλήρους κυριότητας σε ποσοστό 100%, το οποίο τυγχάνει ελεύθερο βαρών και διεκδικήσεων και γ) για ακίνητο επιφανείας 3.885 τ.μ., όπου έχουν ανεγερθεί τέσσερις κατοικίες οι οποίες εκμισθώνονται σε ιδιώτες, στο οποίο το Ορφανοτροφείο έχει δικαίωμα πλήρους κυριότητας 100%, το οποίο τυγχάνει ελεύθερο βαρών και διεκδικήσεων.

Τα τρία ακίνητα που απαρτίζουν το συνολικό μίσθιο είναι α) ακίνητο επιφανείας 11.836 τ.μ., όπου στεγάζονται οι κύριοι χώροι του Ορφανοτροφείου, β) ακίνητο επιφανείας 1.627 τ.μ., όπου βρίσκεται και το κτίριο του εκμισθούμενου εστιατορίου «ΙΘΑΚΗ» και γ) ακίνητο επιφανείας 3.885 τ.μ., όπου έχουν ανεγερθεί τέσσερις κατοικίες, οι οποίες εκμισθώνονται σε ιδιώτες. Το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης ιδρύθηκε το 1920 για να φιλοξενήσει παιδιά που είχαν χάσει τους γονείς τους στη Μικρασιατική Καταστροφή, ενώ στη συνέχεια ορφανά από τον πόλεμο του ’40 και αργότερα παιδιά για λόγους κυρίως οικονομικούς.

Το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης ιδρύθηκε το 1920 για να φιλοξενήσει παιδιά που είχαν χάσει τους γονείς τους στη Μικρασιατική Καταστροφή και στη συνέχεια ορφανά από τον πόλεμο του ’40 και αργότερα παιδιά για λόγους κυρίως οικονομικούς.

Το ορφανοτροφείο εκτείνεται σε περίπου οκτώ στρέμματα με λιθόκτιστα κτίρια του 1910, δωρεά της Σοφίας Σλήμαν και του Δήμου Αθηναίων. Τα εγκαίνια έγιναν στα τέλη Μαΐου του 1920, ενώ όπως αναφερόταν στο Βασιλικό Διάταγμα της 14ης Μαΐου του 1937, ως «υπότροφοι προτιμώνται τα άπορα ορφανά αστικών οικογενειών προσφύγων, τα άπορα ή απροστάτευτα ορφανά των κληρικών, τα άπορα ορφανά πεσόντων εν πολέμων, τα άπορα ορφανά πατρός άμα και μητρός ηλικίας διά άπασας τας άνω περιπτώσεις από 7 έως 9 ετών συμπεπληρωμένων».

ΠΗΓΗ: ieriplektani


ΚΑΛΩ  
ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΕΣ  ΑΥΤΗΣ  ΤΗΣ  ΧΩΡΑΣ  ΝΑ  ΔΕΙΤΕ  ΤΗΝ  ΠΡΟΤΑΣΗ ...



Ο  ΑΡΧΩΝ  ΑΡΧΕΤΑΙ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΠΗΓΗ  ΤΗΣ  ΕΞΟΥΣΙΑΣ  
ΤΟΥΣ  ΠΟΛΙΤΕΣ  ΟΙ  ΟΠΟΙΟΙ   ΜΕΤΕΧΟΥΝ  
<< ΚΡΙΣΕΩΣ  ΚΑΙ  ΑΡΧΗΣ >>

ΟΙ  ΝΟΜΟΙ  ΘΑ  ΒΓΑΙΝΟΥΝ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΠΟΛΙΤΕΣ   ΚΑΙ  ΘΑ  ΕΙΝΑΙ  ΒΑΣΕΙ  ΤΟΥ  ΕΛΛΑΝΙΟΥ  ΑΞΙΑΚΟΥ ... 
ΔΕΙΤΕ  ΤΟ  ΚΑΙ  ΘΑ  ΤΟ  ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ   ΔΙΟΤΙ  ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ  ΜΕ  ΑΥΤΟ  ΟΛΟΙ  ΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ... 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια